Skip to content Skip to footer

تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده | بررسی جامع و کاربردها

صورت‌های مالی گزارشی از وضعیت مالی یک مجموعه هستند که شامل اطلاعات اقتصادی مرتبط با فعالیت‌های شرکت طی یک سال مالی می‌شوند. صورت‌های مالی میزان سرمایه، هزینه‌ها، سود و زیان یک مجموعه را نشان می‌دهند و اهمیت بسزایی در مدیریت امور مالی دارند و بعد از آماده‌شدن، در جهت بررسی صحت اطلاعات باید توسط حسابرس بازبینی شوند. گاهی اوقات این بازبینی‌ها منجر‌به تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده می‌شود.

 اگر می‌خواهید در مورد تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

صورت مالی چیست؟

قبل از آنکه به بررسی صورت‌های مالی حسابرسی‌شده بپردازیم، بهتر است که در مورد صورت مالی اطلاعاتی ارائه دهیم. صورت‌های مالی در واقع سوابق مکتوبی هستند که عملکرد مالی و فعالیت‌های تجاری یک شرکت را طی یک سال مالی نشان می‌دهند. این صورت‌ها به‌صورت دوره‌های ماهانه، فصلی و سالانه برای شرکت‌ها تهیه می‌شوند. 

صورت‌های مالی معمولا توسط سازمان‌های دولتی، شرکت‌ها، حسابداران و … مورد بررسی قرار می‌گیرند تا از صحت و دقت آن‌ها برای تامین مالی، سرمایه‌گذاری یا اهداف مالیاتی مطمئن شوند. صورت‌های مالی دربرگیرنده ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان جامع است که هر یک کاربرد خاصی دارند و موارد به‌خصوصی را بررسی می‌کنند.

صورت مالی چیست؟

چه تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده وجود دارد؟

تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده شامل موارد مختلفی می‌شود. مطابق قوانین مالیاتی کشور، بعضی از اشخاص حقیقی و حقوقی همراه با ارسال اظهارنامه مالیاتی، باید صورت‌های مالی حسابرسی‌شده را نیز به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهند. 

در نتیجه باید صورت‌های مالی توسط موسسات حسابرسی مجاز از سمت سازمان حسابرسی بازبینی و ممیزی شود. در فرآیند بازبینی صورت مالی، احتمال اینکه خطا یا تخلفی در محاسبات تشخیص داده شود، وجود دارد.

از این‌رو پیشنهاد می‌کنیم که شرکت‌ها و واحدهای اقتصادی برای پیشگیری از ایجاد تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده، از بهترین و پیشرفته‌ترین نرم‌افزارهای حسابداری استفاده کنند. به‌عبارتی با بهره‌مندی از نرم‌افزارهای حسابداری حرفه‌ای، دیگر ثبت امور مالی و اطلاعات اقتصادی و تنظیم صورت های مالی به‌راحتی امکان‌پذیر بوده و میزان خطا در محاسبات خیلی کاهش می‌یابد.

انواع صورت های مالی حسابداری در واحد اقتصادی

انواع صورت های مالی حسابداری در واحد اقتصادی

صورت‌های مالی گزارش‌های خلاصه‌شده‌ای از عملکرد و وضعیت مالی یک واحد اقتصادی هستند که شامل انواع مختلفی می‌شوند. از جمله انواع صورت‌های مالی حسابداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ترازنامه

ترازنامه میزان دارایی، بدهی و حقوق صاحبان سهام یک واحد اقتصادی را در یک بازه زمانی معین نشان می‌دهد.

  • صورت سود وزیان

این نوع صورت مالی میزان درآمد، هزینه‌ها، درآمد خالص و سود هر سهم در یک دوره زمانی مشخص می‌کند.

  • صورت جریان وجه نقد

نشان‌دهنده میزان ورود و خروج پول در یک واحد اقتصادی در بازه زمانی مشخص است.

  • صورت سود و زیان جامع

این صورت مالی نیز تمامی هزینه‌ها و درآمدهای محقق‌شده با محقق‌نشده در یک واحد اقتصادی را نشان می‌دهد.
شرکت‌ها با استفاده از انواع صورت‌های مالی حسابرسی‌شده می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن میزان سرمایه، درآمد، سود و زیان آن‌ها را در یک دوره معین مشخص کنند و با توجه به آن، بهترین تصمیمات ممکن را برای مدیریت سرمایه و امور مالی خود بگیرند.

اهمیت حسابرسی صورت های مالی کسب و کارها

اکنون که با تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده آشنا شدید، باید به اهمیت و ضرورت تنظیم این صورت‌های مالی برای کسب‌وکارها بپردازیم. تهیه این صورت‌های مالی تاثیر بسزایی در شفافیت و تصمیم‌گیری سریع در پیش‌برد امور مالی واحدهای اقتصادی دارد. از مهم‌ترین علل حسابرسی صورت‌های مالی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شفاف‌سازی گزارش‌های مالی برای ارائه به مدیران، سهام‌داران و سازمان امور مالیاتی کشور
  • کشف تخلفات مالی و محاسبات اشتباه که می‌تواند به صورت عمدی یا سهوی باشد.

 با توجه به پیچیدگی جمع‌آوری اطلاعات مالی، حسابداران ممکن است در تهیه گزارشات دچار خطا شوند. اما با حسابرسی صورت‌های مالی، آمار و ارقام صحیح به سازمان حسابرسی، سازمان امور مالیاتی و بانک‌ها ارائه می‌شود. دقت داشته باشید که هر چقدر تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده کمتر باشد، واحد اقتصادی اعتبار بیشتری نزد سازمان‌های مختلف کسب می‌کند.

چه افرادی باید گزارش حسابرسی صورت های مالی ارائه دهند؟

چه افرادی باید گزارش حسابرسی صورت های مالی ارائه دهند؟

مطابق ماده ۲۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم، به‌جز شرکت‌های پذیرفته‌شده یا متقاضی پذیرش در بورس، شرکت‌ها و موسسات موضوع بندهای الف و ب ماده ۷ اساسنامه قانونی سازمان حسابرسی نیز ملزم به ارائه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده هستند. 

از جمله این گروه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شعب و دفاتر نمایندگی شرکت‌های خارجی که بر اساس قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی مصوب سال ۱۳۷۶ در ایران به ثبت رسیده‌اند.
  • شرکت‌های سهامی عام و شرکت‌های تابعه و وابسته به آن‌ها
  • شرکت‌های هلدینگ و شرکت‌های وابسته به آن‌ها
  • مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات وابسته به آن‌ها
  • اشخاص حقیقی و حقوقی که مجموع درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی آن‌ها بیش از ۲۰ میلیارد تومان یا مجموع دارایی‌های آن‌ها در اقلام ترازنامه صورت وضعیت مالی بیش از ۳۵ میلیارد تومان باشد.

تمامی این شرکت‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی برای ارسال صورت‌های مالی خود باید از حسابرسان مجرب و مشاوره پرونده تراکنش های مالیاتی کمک بگیرند و به آن‌ها بسپارند تا این فرآیند به‌درستی انجام شود و دچار ضرر و زیان نشوند.

چه اشخاصی معاف از صورت های مالی حسابرسی شده هستند؟

چه اشخاصی معاف از صورت های مالی حسابرسی شده هستند؟

شرکت‌هایی که طی یک دوره مالی فعالیتی نداشته‌اند و این مسئله را به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند، از ارائه گزارش صورت مالی حسابرسی‌شده معاف هستند. علاوه بر این، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که مجموع درآمدشان از ۲۰ میلیارد تومان کمتر و جمع دارایی آن‌ها از ۳۵ میلیارد تومان کمتر باشد نیز موظف به ارائه این صورت‌های مالی به سازمان امور مالیاتی کشور نیستند.

شفافیت در صورت های مالی، راز موفقیت اقتصادی

با توجه به اهمیت صورت‌های مالی، می‌توان گفت رسیدگی به امور حسابرسی مالی بخش مهمی از پروسه حسابداری شرکت‌ها است. همان‌طور که در این مطلب به تفاوت صورت مالی حسابرسی‌شده و حسابرسی‌نشده پرداختیم، صورت‌های حسابرسی‌شده اسنادی هستند که یک حسابرس رسمی آن‌ها را بررسی نموده و تشخیص داده که بدون خطا و اشتباه هستند. 

این صورت‌ها نمایان‌گر شفافیت مالی یک واحد تجاری هستند و اطلاعات خوبی از سلامتی مالی یک شرکت یا مؤسسه را در اختیار مدیران و سازمان‌های دولتی قرار می‌دهند و برخی از شرکت‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به ارسال آن به سازمان امور مالیاتی کشور هستند. بر اساس صورت‌های مالی، شرکت‌هایی که دارای کم‌ترین اختلاف اعداد و ارقام مالی هستند، از ارزش و اعتبار بیشتری نزد دولت برخوردار خواهند بود و از مزیت‌های آن بهره‌مند می‌شوند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

ثبت نظر

آرکاتکس

شرکت بهین اندیشان آرکا رابین به شماره ثبت ۵۷۵۹۴۵ با در اختیار داشتن تیمی مجرب و متخصص در امور مالی حسابداری و مالیاتی و همچنین امور بیمه تامین اجتماعی به شرکت ها و اشخاص حقیقی خدمات تخصصی ارئه میدهد. شرکت آرکا با تسلط کافی بر قوانین و مقررات مرتبط به امور مالی، مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی، به مشتری های خود بهترین راهکارهای عملیاتی ارائه داده است.

آدرس

تهران، خیابان دولت {کلاهدوز}، نبش خیابان یار محمدی ، پلاک 202 ، واحد سوم شرقی
آدرس ایمیل: arkatax021@gmail.com

شماره موبایل: 09124619659 و 09124889403

شماره دفتر: 02122546714

تمامی حقوق برای شرکت بهین اندیشان آرکا رابین محفوظ است. پیاده سازی توسط سرایکو – 1403